Sunday, January 16, 2011

25 random things

assalamualaikum wbt, salam sejahtera, salam 1 Malaysia, salam 1 IPG KDRI *eh? abaikan.haha* sekarang waktu belajar pengajaran dan pembelajaran bahasa melayu menggunakan komputer. makanya dengan senang hati dan sukacitanya, saya mahu memberitahu rahsia yang agak-agak tak berapa nak rahsia, jadi harapnya acik leha sebelah umah tak baca lah blog aku ni sebab aku nak mengumpat dia. HAHA. *ok aku tipu. aku xde jiran =p*

25 random things adalah satu entri daripada blog cik Syafiqah Salleh, yang aku cilok kerana aku keboringan berada dalam kelas ini.

p/s : Encik, saya mintak maaf sebab main-main dalam kelas Encik. =.=

Okei, here we go!


1. my name is T.N. Idayu which i dun like people to know what is T stands for. =) juz call me ayu. akira will do too. =p

2. Im a student of IPG Kampus Dato' Razali Ismail, Kuala Terengganu. bakal guru, InsyaAllah =)

3. manja. nasib baek abang-abang dan juga emak masih larat melayan aku yang manja dan sering homesick ni. =)

4. i love my family. sungguh.sangat.terlalu.sebab tu manja. tehee..suka hangout dengan my dearest kazen Daten Nani dan juga kazen-kazen yang lain. =)

5. im a sensitive one. way too sensitive. =.= but good thing about it is im not gonna let you know what i feel when you hurt my feelings. ciss nak speaking-speaking pulak. ha senang cite aku ni senang sentap, tapi biasanya aku buat-buat cool je dan cakap kat diri sendiri, "nevermind, dia tak sengaja."

7. i love pink. its all about pink! even my bunny slippers pon pink. =D

8. simbol yang paling aku suka adalah love, so tandatangan aku pun ada jugak love tu. =) 

9. aku suke bagi nama gelaran dekat orang-orang yang aku sayang.contohnye Kiah, Davy Jones, Bedah, Voldemort. =)

10. suara aku katon. do i care? NOPE.

11. i love mini dress! 

12. aku tak pandai pakai tudung bawal. sori. =.= tapi sedang berusaha bersungguh-sungguh untuk memakainya dengan betul. =)

13. ada banyak high heels bawah katil. tak kira la katil kat umah ke katil kat asrama ke. siapa nak pinjam cakaplah ye? kaki aku saiz 4 ataupun 5. HEHE

14. tak suka rokok, but i dun really care if people around me smokes. but please, jangan buat depan aku. semput i taw nyah! HAHA

15. currently in love with DAVY JONES.*But not the real one* gila ke hape nak bercinta dengan manusia sotong? HAHA


16. i love talking to my roomate even she's not responding. HAHA

17. i love my best friends! Hanako Husna, Diana Nordin, Zulaika Abu Bakar dan semuanyalah! =)

18. i love my kakak. Haliza Md Thaib. =)

19. aku tak suka sakit. apa-apa sahaja yang mendatangkan kesakitan, i dun like it. tubuh badan saya amat lemah dan tak dapat nak menanggung kesakitan =.=

20. aku suka berkawad! aku suka jadi commander sebab tak payah sebok-sebok nak hentak kaki lah bagai. kalau jadi comander, bagi arahan pastu buat sikit-sikit dah la..HAHA

21. tak suka orang selekeh. especially LELAKI. mengganggu pemandangan je. hehe

22. suka tengok lelaki yang pakai baju berkolar.

23. suka tengok perempuan pakai t-shirt muslimah. cantek =)

24. selalu ada perasaan nak membetulkan shawl siapa-siapa yang pakai selekeh-selekeh, mengganggu pemandangan taw! =p

25. lastly, aku suka nama AYUAKIRA. =)


10 comments:

fara said...

sapelaaa yg dpt gelaran voldermort tu mesti botak kan? hehe ;P

ayuakira said...

fara : hehe xde lah..fizikal die sangatlah berbeza dari voldemort tu =p

Un Phat Lee said...

lu sure kenal member gua...maang.

ayuakira said...

phat lee : maang? ghimang ke??

Mr. Z said...

ayuakira? ape yg bes nye? :p

ayuakira said...

adelah..mane ley bgtau kaw~ =p

ɐɥsɐɟ said...

perasan yg cik ayu banyak kasut :)

ayuakira said...

fasha : hehe banyak..sampai x terpakai~ =)

MIMIE AIZA said...

sy juge suke warna pink.. heeee

ayuakira said...

mimie aiza : hehe pmpn sgt sinonim dgn pink~ =p