Thursday, October 28, 2010

ayuh study!


manusia memang mudah lupa diri. samalah macam aku pun. masa free-free dulu sibuk main fesbuk. menghupdate cik puan belog, main game, bepoye-poyelah, keluar sana sini, seumpamanya dunia ini haku yang punya! pastu bila dah nak exam, barulah tekial-kial tekedek-kedek tegedik-gedik study, cari nota n etc. wth?! buruk betul perangai. sila jangan contohi aku oke.

disebabkan cik otak dah laaaaaaaamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat tak bekerja dengan kuat, gigih dan bersungguh-sungguh, maka bila aku hadapkan buku baru 4jam lebih, cik otak da protes nak rehat. pffftt. nyampah tol i. apesalahnya kalau study lama sikit? huh. pastu sibuk pulak nak migrain lah bagai. hii geram betul lah. burn 1 malam xdapat study. cik otak! aku bengang dengan kau nih!! masalahnya kalau hadap pesbuk sampai 7/6 jam larat pulak tu. tengah-tengah migrain pon boleh lagi tahankan semata-mata nak membalas komen-komen.haih!

keadaan bilik toksah cakap la pada saat-saat genting sebegini. besepah! meja lebih-lebih lagi. time ni la baru nak nampak segala macam jenis nota atas meja. kalau tidak, meja tu elok je cik muda lappy duduk. nota-nota homework-homework ISL-ISL dan segala jenis bahan bertulis yang berkait rapat dengan pelajaran, toksah mimpi la nak ada atas meja. betapa goyang kakinya seorang ayuakira. hee~ jom usha sket meja stdy ak..=p


hee bedak sejuk dan bedak johnson baby adalah penghuni tetap meja stdy oke. =) before siap-siap nk pegi mane wajiblah taburkan saja bedak johnson baby kt muka yang kiut miut ni. haha. bedak sejuk pulak wajibla ditepekkan di muka setiap kali terasa seperti jerawat sudah tergedik-gedik mahu menunjukkan diri. ;p 

p/s : rockers mane main pakai concealer la foundation la loose powder la compact powder la, johnson baby sudahla beb! hee~

p/s p/s : sje xmo pakai sbb nti nak kahwin xnaek la seri pengantin aku dah muka asek kena tepek je! ngeh3

p/s p/s p/s : okeh enuf of merepek, marilah kita study!

Tuesday, October 26, 2010

:: seorang amirah nabila ::

hey buddy, i miss u. 
n soooooooooooooooooooo sorry sbb xmskkn ko dalam post before ni. my bad i noe. sorry. T_T

heyyy ingat lagi x?
  • kite suke gossip atas katil ko yg selesa tu?
  • kite bercerita dlm gelap smbil pndang siling n tibe-tibe senyap, oh ko dah tido rupenye. hihii
  • ko selalu aja ak chem la, math la, add math la, physics la, TK la ouh ak rase sume subjek ko aja aku except for BM. hehe
  • masa jamuan Modenas ko xnak pkai jubah tu, tp ak dgn Mira sibuk convince ko pakai je. =)
  • ko selalu tinggalkan ak sorg2 ujung mgu sbb ko asek balik kampung je! 
  • igt x setiap hari jumaat je katil ko la paling kemas sbb nak balik! haha
  • masa f4 ko puji hw BI ak? stat haritu aku teruja nk blaja BI..haha
  • pagi-pagi masa nak mandi mesti ak terkejut sbb ko melompat turun dr katil. serius smpai sekarang ak fobia dgr bunyi tapak kaki yang kuat. haha
  • igt x ko aja ak LK smpai ko sendiri pon naek pening sbb ak xpaham2? oke, ak mmg lambat tangkap, ak tau..haha
  • igt xaku selalu gaduh dgn mira ko la yg dok tenangkan ak. hee~
  • igt x masa f5? before SPM, terok kn aku nangis2? thnx to u sbb pujuk ak. =) 




heyy babe, sgt rendu kehidupan zaman lampau. sgt rendu dorm 1 yang gila, sgt rendu time prep yg mana ak sibuk tido ko sebok stdy. ^_^ rendu jgk pada DM kite yang ari kames je kasi makan tauhu sambal dgn ikan goreng. tsssk. =.=

p/s : nk kulit macam masa dekat sekolah dulu boleh x? sgt licin oke! n_n
p/s p/s : belle! silelah luangkan masa anda utk beronggeng bersama saya ujung taon ini oke? luv u! mmuahhx!

Monday, October 25, 2010

hey hey rindu kamu!


rindulah rindulah! jom kite pegi genting ujung tahun ni? ea ea? da lame xhangout. korang asek bz je. nak nanges la mcm ni. 
T_T

:: exam schedule ::

xsangka dah dua tahun setengah aku terperap dekat IPGKDRI ni.
xsangka lama jugak aku berfoya-foya kat tganu ni.
xsangka dah masuk deg sem dua.
xsangka tahun depan dah masuk sem tiga. InsyaAllah.
tapi sebelum tu..
exam dulu lah bai. haih. lemah betul la dengan exam2 ni. xboleh buat cara laen ke nak buat penilaian? =.=
minggu depan dah start 1st paper. harap-harapnya musibah xmenimpa seperti ujian akhir kursus (UAK) minggu lepas. sumpah mak taubat! hee~

2 November 2010 - EDU 3103 (MURID DAN ALAM BELAJAR)
10 November 2010 - BMM 3103 (PENTAKSIRAN BAHASA MELAYU SEK. RENDAH)
11 November 2010 - BMM 3104 (KAEDAH PENGAJARAN BAHASA MELAYU)
15 November 2010 - PJM 3102 (PERGERAKAN ASAS)

selamat menduduki peperiksaan, Ayu! =)


Sunday, October 17, 2010

xjd nk tension dgn exam sbb dpt award =D


sy dpt award dr inchek boyfie! =)
tp mlsnye lah nk jawab soalan. xpe sbb awk da bg sye jwb jela..
*geli btol, xrock lgsg..haih*

1.Write 5 intresting facts about the person who gave u this award

- even he is my boyfie tp sy xtau nama die.haha xtau la kenape xtnye. =p
- pangai mcm bdk2..wekz =p
- a good listener.rilek je dgr sy nk carut apepon.haha tq =)
- die suke ijau same mcm mak+kk long
- Maher Zain boleh dikatekan mcm heart throb die. eh? haha


2. Write down 10 intresting facts about yourself and your hobby....

im no extraordinary person.mcm pmpn laen ske pink tahap petala kelapan.suke bace mushy lovey dovey novel.sy rendah. itu fact yg seronok sbb mmbe2 suke bahan sye. =p ckop la tu..xyh bnyk2..bia inchek boyfie je yg tau sye mcm mne..wahh gedik! haha


3. Pick your most 10 deserving recipients and describe them

heh? xpayahla..hehe


4. Link the blog of the person who gives this award to you.





next award, dr inchek jieji juge. =)

1. Thank the person who gave you the award and the link of the person :
tengkiu pkcik! haha

2. Spread the award to 15 blogger who you like & you think their blogs are awesome :
xnk bg sape2. boleh? hee~ 


Friday, October 15, 2010

selalu sye terfikir

selalu sye terfikir..
kenape org lain terlalu cpt bertemu pengganti?
walhal tidak sampai setahun berputus kasih..

selalu sye terfikir..
kenape lambat sangat hati nk sembuh..
dari luka-luka semalam?
sedangkan sudah di tanam di dalam hati dia bukanlah yang terbaik buat kita..

selalu sye terfikir..
bagaimana kita boleh suka seseorang tanpa sebarang isyarat?
walaupun baru mengenalinya sehari dua..

selalu sye terfikir..
kenapelah awk boleh suke sye?
sedangkan sye tidak sebaik org lain..
malah tidak sebaik awk pun..

selalu sye terfikir..
tidakkah awk menoleh kepade yg lebih baik drpd sye?
walaupun sye takut awk akn beralih arah..

selalu sye terfikir..
mane arahnye kite berdue?
walaupun dalam hati sye mahukan pengakhiran yg baik..

selalu sye terfikir..
adekah awak akan berubah hati?
sedangkan dalam hati tidak pernah sye terlupe utk berdoa..
agar Tuhan dekatkan hati kite berdua..

selalu sye terfikir..
bila sye dah tua dan dah tiada daya..
adekah awk akn meninggalkan sye..
meniti hari tua keseorangan?

selalu sye terfikir..
akankah ade rasa cinta dlm hati awk..
untuk sye dan HANYA utk sye..

selalu sye terfikir..
adakah awk akan menggenggam tangan sye apabila sudah tua..
sama seperti hari ini?

selalu sye terfikir..
mungkinkah kita akan bersame selamanya..
seperti kedua org tua kita..

sye cuma mahu awak.

*ihsan google image*

p/s : credit to cik TN. =) ko mmg jiwang..haha

Friday, October 8, 2010

:: tentang rasa ::





video
Lirik lagu Astrid Tentang Rasa

Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Izinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan

Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya





nota kaki : 
saya marah sebab sayang.
my bad.
cepat sgt nk terasa.
sory.
=.=

Tuesday, October 5, 2010

=)

sye stress. tp sye berjaye menghadapi hari-hari yang stress dgn snymn menawan spt panda.
*comelkan? comelkan? =)

dan sye juge berjaye menambahkan speed kerajinan ke tahap yg maksimum.
buktinya sye berjaya membuat kertas kerja seminar literasi bahasa yg lengkap dan cun dlm mse kurang tige jam. thnx to my inspiration. =)
*rajin jgk ak ni upenye.* hahahaha

sye juge telah berjaye menukarkan tension sye kpd sesuatu yg menyeronokkan. naknak bile student dlm kelas berebut2 nk tnye mcm-mcm soalan kt sye. 
sy paling suke ayt ni
'cikgu ayu ni canteklah!'
weiiiiii mereka berjaye buat sye tersenyum simpul smpai habes mase bahasa melayu! hakhak
membodek btol bdk2 ni.haih.


nota kaki :

aku mmg HOT! hati ak ni mmg kdg2 hot 
nak2 bile ade manusia nk kasi ak buat 
dosa free aka menyumpah seranah dlm ati.
=) xpe. ak sdg belajar utk jd lebih penyabar
xtaulah pulak kalo ak boleh thn lebih drpd
kes memfitnah dlu2. =) *sinis*

*ini blog sye & sukatilah sye asek nk cerite psl sye.xknlah sye nk cte psl acik kiah umah sebelahkn?=p*