Tuesday, December 28, 2010

school holiday was a blast!

rasa macam dah lamaaaa gila x hupdate blog. kat rumah ni lappy memang dah jadi hak milik abang aku, so aku goyang kaki tengok tv jela. hee. aku rasa cuti sem kali ni adelah cuti yang paling best sekali sebab most of the time, aku x duduk rumah dan aku berjaya mengosongkan akaun aku. haih. so elaun, silalah masuk cepat sikit k? T_T

cuti start je terus berjimba dengan diba kt midv.

berphotoshoot dgn kazen-kazen d CT Park.


pastu berjimba kt Genting lak dgn primary schoolmates. sgt best!!

Kedah. kenduri sebelah pak andak. comelkan yg tengah2 tu? =)


next.Langkawi bersama yang tersayang. =)

lepastu Penang pulak n terus ke Seremban. Cuti kali ni memang terisi dgn perkara-perkara yang mengisi masa lapang. kalau duduk kat rumah, pagi-pagi aku kena hantar mak aku pi urut, pastu masak lunch, petang g aerobik, malam tengok tv sambil terjerit-jerit dgn abang ak sebab die conquer remote. haha. weekend? jogging pulak. pastu p kenduri sana sini. maklumlah, nak amek berkat. hee. tengok wayang dgn kakak, pegi karok dgn mak. hmm. in a nutshell, my semester break was a blast! =)

monolog : can't wait for 31st to come. =)




Thursday, December 16, 2010

alhamdulillah =)

yeay result exam dah kua! thnx God, thnx a lot. bolehla aku sambung berjimba lepas ni dengan hati yang riang gumbira tiada duka! haha *bajet cam selama ni pegi berjimba dengan hati risau je, padahal masa berjimba tak ingat langsung kot. teeheee..*



monolog : yang kahwin haritu bukan aku,tp mak andak aku. =)



selamat pengantin baru mak andak! 



Friday, December 10, 2010

single.taken.married

thanx God. maried at last. =)


God Bless. =)

monolog : kalau letak name anak Chempaka ke Mawar ke, oke x agak-agak? =p

Sunday, December 5, 2010

award dari cik choki-choki

first time dapat award dr cik choki-choki. time kaceh ye dik! =) tak sangka actually dapat award dari adik ni. hee~ so here goes the award.




1. Bagi ucapan untuk orang yang bagi award ni.

  • terima kasih daun keladi. lain kali bagi lagi. eh? hahaha. trimas ye dik. =)

2. Korang rasa award tuh, cantik sangat? cantik? cantik sikit? Okey je? buruk sikit? buruk? buruk banyak?
  • saya tak rasa award ni buruk. emm more to kiut la. budak pmpn kecik tu kiut. lagipun warna die pink. i loike! hee~

3. Kalau korang baik, tag lima orang.

monolog : kalau nak tag Phat Lee boleh x? haha

Saturday, December 4, 2010

game over baby

" we don't know what we've got until its gone "

*ihsan inchek google*

biasakan dengar pepatah ni? kita tak tahu apa yang kita ada sehinggalah ianya hilang. kita tak tahu yang kita sayang sesuatu/seseorang itu sehinggalah dia tiada di depan mata. pathetic. =.= bila orang tu ada depan mata, buat tak tahu je. siap pergi cari orang lain. bila dah tak ada, barulah datang nak tagih kisah lalu. sudahlah. the game is over baby. get a life. dulu seronok berfoya-foya kan? then, teruskanlah. i wont object anymore. jangan kata tiada usaha. usaha dah terlalu banyak. penat tahan rasa hati. daripada mati sebab tension ade baik aku blah and live a good life not thinking about u. friends sure do. nothing more and nothing less. get a life baby. 

Tuesday, November 30, 2010

budak dodik yang sohmel

aku suka budak kecik. lagi-lagi kalau kecomelan dia tahap 'boleh-aku-lempang-pipi-gebot-kau?'. rase cam nak gigit-gigit pun ade jugak. hee~

 

                 
ohhhheeemmmjieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! sohmelnye anak aku!! eh bukan. aku belum kahwin lagi. ni boleh kire sebagai ank buah bau-bau bacang la. teehee~ comelkan comelkan? tak larat taw nak dukung dia lama-lama. somangek lak aii budak dodik ni. mmg somangek tahap tak hengat la gua cakap. da la tak reti duduk diam. telonjak sane telonjak sini. tengok gambar tu. juling. sebab aku umpan die dengan earing dekat shawl aku. kalau tak sampai sudah pon tak boleh amek pix die. main cak-cak pulak dia en. heee~

                        
yang ni kak nani dan kak ayu dia yang dok gilir2 dukung dia yang semangat tu. masa kami kecik-kecik dulu kami pun comel jugak. haha =p

Sunday, November 28, 2010

kena tagged lagi dgn org tua itu.

inilah dia orang tua yang dimaksudkan. kiut x? haha 
puh lisssss.perasan pulak die kang..=p

*gmbr ni da mcm ak punye pulak.*
*sori la ye pakcik mencurik tanpe kebenaran.*

malam tadi message aku semata-mata nak paksa aku buat tag yang ni. mentang-mentang aku orang kerajaan "saya yang menurut perintah", kena la aku turutkan jugak perintah mandatori dia ni. haha. jom usha sket tag ni pasal apa. =)


1. Anda ada berapa Hp?
    # 3~

2. Jenama Hp anda?
    # Sony Ericson

3. Function Hp anda?
    # Message. Call. Camera. MP3.

4. Anda menggunakan talian apa?
    # Celcom. Maxis.

5. Jimatkah anda?
    # tak taulah. depends on usage la. biasanya kalau topup RM10 siap expired. 

6. Berapa banyak wang yang anda habiskan utk topup dalam masa sebulan?
    # depends. kadang2 banyak. sebab xguna upax kan.

7. Berapa bilangan mesej dalam inbox anda?
    # 100 lebih kot? xtaulah..

8. Siapa yang paling banyak muncul dalam inbox Hp anda?
    # pakcik tua perasan muda. haha. 19 message from famly and friends,yg lain dia punye.

9. Ketika anda menjawab soalan ini, siapakah penghantar message yang paling akhir dalam inbox anda?
    # jieji.

10. Apa perasaan anda bila baca message tersebut?
   # xmo jawab. hee~

11. Jika anda terima message dari orang yang tidak dikenali ingin berkenalan dengan anda, apa yang anda reply kepadanya?
   # tak kenal? oke delete terus. buat semak hidup.

12. Perasaan anda bila rakan anda sendiri menyebarkan nombor Hp anda?
   # marah. tapi biasanya buat-buat cool je.

13. Anda gembira bila menerima message seseorang?
   # used to. sekarang? x... menyampah pulak dengan seseorang itu. (voldemort)

14. Berapa laju anda menaip message?
    # selaju kelajuan cahaya. apakah? ada pulak yang rajin nak kira berapa lama masa nak taip message? haha

15. Siapakah yang pertama message/call  harini?
    # jieji message dlu. call takde. sebab aku hantar busy tone. whuahaha

16. Berapa kerap anda ber'3G?
    # xpernah. pe barang 3G? tengok live lagi best. haha

17. Ringtone apa yang anda gunakan?
    # by default, boys and girls - the great escape! berkurun dah aku guna. hee~

18. Bagaimana pula dengan message alert?
    # demi lavato - catch me, before i fall too fast..kiss me quick but..lalala kiut! =)

19. Berapa saiz memory card Hp anda?
    # 1GB

20. Anda ingin memiliki Hp baru?
    # SANGAT! but somehow rasa sayang dengan this one.dah lama guna even xcanggih pon. hee~

21. Alarm di Hp anda?
    # creed - my sacrifice.

22. Anda ada call/message parents anda harini?
    # takde. currently at home. xpayah message2. cakap terus je, hehe

23. Namakan orang-orang yang anda ingin tag.
    # lemah tol la part yang ni~ wahai follower ku sekalian. silalah buat tag ini oke? tapi janganla pegi copy gambar inchek boyfie aku tu. sajeje aku letak tu. ngeheheh

Friday, November 26, 2010

di tagged oleh orang tua!

been tagged by jieji, orang tua yang bajet muda. haha, jangan marah oke. nti kedut2 muka tu. =p


apa benda yang paling penting dalam hidup anda?
in the mean time, handfone. my everything lives in there. famly.my love one,friends. etc..

benda terakhir yang korang beli pakai duit sendiri?
green tea? semalam keluar dengan sk8er before balik sempat beli air. banyak sangat cakap sampai sakit tekak.haha

dimana tempat korang nak melangsungkan perkahwinan & apa tema perkahwinan korang?
dekat rumah. tema? nanti nak kahwin aku fikirla.

adakah korang sedang bercinta sekarang?
yup.dah ada teman nak bergaduh.hee~

berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
selagi Allah mengizinkannya. =)

novel/buku/majalah yang terakhir korang beli?
kau milikku/literasi bahasa/vogue

antara mak ayah korang. mana yang korang lebih mesra?
dulu sangat manja dengan arwah ayah. sekarang dengan mak la~

namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?
i'll keep it to myself la. =)

adakah korang basuh baju korang sendiri?
kat asrama yup, sendiri. kalau malas mesin tolong basuhkan. hehe

dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
places where i can find myself? haha

pilih salah satu, peluk atau cium?
peluk.bila lame tak jumpa pelukla, luruh rindu. =)

beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
suka bangun pukul 4pagi.
taken.please note that. haha
teman gaduh yang paling best.

benda yang korang sayang sangat dalam hidup korang.
cik lappy. koleksi kasut dan tudung. hee~

5 lagu yang korang suka & selalu dengar.
creed my sacrifice
edwin mccain i'll be
demi lavato catch me
creed with arms wide open
one republic all the right moves

5 blogger yang dipertanggungjawabkan utk jawab tag ini.
oke yang kelima ni sape2 yang rasa nak buat, buatla k? =)

Tuesday, November 23, 2010

hantaran/mas kahwin orang negeri sembilan mahal?




selalu je aku dengar mulut-mulut manusia tak berinsuran mengatakan hantaran/mas kahwin di negeri sembilan mahal. dulu aku selalu naik hangin kalau ada orang cakap macamtu depan aku. aku anak jati negeri sembilan oke. n i dun care if people know where the hell i came from. tapi memang hangin kalau orang cakap "Negeri Sembilan? hantaran n mas kahwin kau mesti mahal." "aku tak nak kahwin dengan org n9, mahal!" what the? dah kalau jodoh kau dengan org n9 pastu kau taknak la kahwin sebab mahal? oke let see..


tak nampak? pandai-pandailah tekan dekat pix tu tengok yang besar punya. 

Negeri Sembilan : 
  • bukan waris - RM24(anak dara). RM 12 (janda)
  • ahli waris - RM48 (anak dara), RM 24 (janda)
Sarawak : 
  • anak dara - RM120
  • janda - RM120
Perak :
  • anak dara - RM101
kenapa tak nak cakap, "kau orang Perak, mas kahwin kau mahal. aku tak nak kahwin dengan orang Perak.

henti-hentikanlah tanggapan kolot tu. sekali kau yang kahwin dengan orang negeri sembilan.padan muka kau. tujuh keturunan pon takkan habis aku perli kau.haha.

Monday, November 22, 2010

:: personal taste ::

nak beli personal taste!!
T_T
sebab ade Lee Min Ho.
=)




Saturday, November 20, 2010

100 truths

oke duduk rumah sgt bosaaaaaaaaaaan! *padahal gua baru smpai kt umh last few hours kot. haih. kronik. alang-alang bosan, merayap blog org jumpe pulak entah hape jadah 100 truths ni.jadi gedikgedik lah nk buat jugak bajet macam gua ni siti nurhaliza la en kot ade yg nak tau pasal gua. hakhak perasan nak mampuih.

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: air masak. baik utk kesihatan. haha
2. Last phone call: Daten Nani, my dearest kazen. 
3. Last text message: azieze. sape pulak lg an. =)
4. Last song you listened to: catch me by demi lavato.

HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: nope
7. Been cheated on: sekali. cam harem. gua igt smpai mati bai!
8. Kissed someone & regretted it: nope. simpan utk hubby gua nti. hihii *gedik*
9. Lost someone special: ayah. =(
10. Been depressed: yup. sume pasal exam. smpai gua demam!
11. Been drunk and threw up: yucks, gross. no drinking allowed.

LIST THREE FAVORITE COLOURS:
12. pink!
13. dark purple!
14. err im not sure. green? blue? =.= or maybe grey.

THIS YEAR HAVE YOU: (2010)
15. Made a new friend: yes. mestilah. =)
16. Fallen out of love: haha idk. maybe? =p
17. Laughed until you cried: yup! tgk 3 idiots. fu***** good lah bai!
18. Met someone who changed you: changed me? haaa x kot. kalo ade mesti gua syg die smpai mati! haha
19. Found out who your true friends were: yes! n found out the traitor too. haha
20. Found out someone was talking about you: selalu. ape? xpuas ati ckp depan2 bai. gua punye sukelah nk pakai bj mcm mne pon. yg lu hamak kan sgt bj gua pehal? *oops*
21. Kissed anyone on your friend's list: gile. xde lah!
22. How many people on your friends list do you know in real life: most of them? maybe. haha
23. How many kids do you want to have: can i have 8 dear hubby to be?? teehee~
24. Do you have any pets: nope, im not into animals. hee
25. Do you want to change your name: nope. name gua sedap bai.
26. What did you do for your last birthday?: emm pegi main fun fair n throwed up sebab maen ape kejadah tah. haha
27. What time did you wake up today: 10.00am kot? tu pon sbb enfon dah bising xde bat. hehe
28. What were you doing at midnight last night: tengok cte tokyo drift dgn abg chak. nightline kacau lah!
29. Name something you CANNOT wait for: buying my own car? sbb td pegi test drive persona tibe2 teruja pulak nak ada kereta sendiri. haha
30. Last time you saw your Father: hmm its been a looooong time kot. 11 years ago?
31. What is one thing you wish you could change about your life: for being too friendly n kind with sumone. =.=
32. What are you listening to right now: with arms wide open by creed.
33. Have you ever talked to a person named Tom: tompok.yup. * sorry nizam malek. hehe*
34. What's getting on your nerves right now: notink! haha
35. Most visited webpage: ha? penulisan2u kot. 
36. What's your real name: i'll keep it myself la. yang dah tau, dah la. hehe
37. Nicknames: ayu, chibi, pendek, ketot, bam. haha cam bongek.
38. Relationship Status: single mingle angel oh double actually. kot? haha
39. Zodiac sign: cancer
40. Male or female : Female
41. Elementary?: SK King George V, Seremban
42. Middle School?: SMK King George V for only 8 months then had gone to SBPI Selandar, Melaka.
43. High school/college: IPGM Kampus Dato' Razali Ismail, Kuala Terengganu.
44. Hair colour: pink. wakakaka. crap.
46. Height: 150. petite.slalu xsmpai nk tekan clutch,so nti nk beli kete auto lah,xyah tekan smpai lantai. haha
47. Do you have a crush on someone?: yup yup. =)
48: What do you like about yourself?: kerendahan yang nyata. comel kot! haha
49. Piercings: telinga? ade. lain naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..*sambil geleng kepala..*
50. Tattoos: haih. im a muslim. hell no lah!
51. Righty or lefty: Righty 

FIRSTS :
52. First surgery: nope..xde setakat ni..
53. First piercing: masa kecik2 dulu, 4 tahun rasanye.
54. First best friend: mira, jiran sebelah. hehe
55. First sport you joined: lari berhalangan masa darjah 1. haha
56. First vacation: oii banyak dah tempat gua dah pegi, mane nk igt.
58. First pair of trainers: err x igt.. =.=

RIGHT NOW :
59. Eating: 24/7..gua makan macam xpenah jumpe makanan setahun. hari2 macam ni. no wonder everybody keep telling me " eh da gemok?" ade aku kesah pulak? haha
60. Drinking: air masak. baik utk kesihatan. haha
61. I'm about to: sleep. hee~
62. Listening: creed, demi lavato, ingrid michaelson, super junior.
63. Waiting: message beliau. =)

YOUR FUTURE :
64. Want kids? : HARUSLAH! haha
65. Get Married?: nak!! *gataii..*
66. Career?: nak jd engineer, tp sebab gua bengap matematik, jd gua putuskan jadi cikgulah, engineer jugak, membina manusia berguna. insyaAllah. =)

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes: mata. =)
68. Hugs or kisses: can i have both? teehee~
69. Shorter or taller: taller la..da tentu la gua ni rendang kan. mestilah nak lagi tinggi.
70. Older or Younger: sebaya boleh? haha
71. Romantic or spontaneous: both. mesti happening!
72. Nice stomach or nice arms : i dun need a body builder. haha. bese2 dah la.
73. Sensitive or loud : Sensitive
74. Hook-up or relationship: long lasting relationship..=)
75. Trouble-maker or hesitant : both? haha

HAVE YOU EVER:
76. Kissed a stranger: no n never! gile.
77. Drank hard liquor: what the?? nope.haram bai.
78. Lost glasses/contacts: xpernah lost.i hv 6 pairs of spectacles but i broke all of them. haha n now im wearing a new one n not planning to break it. =p
79. Sex on first date: gile. perlu ke? 
80. Broken someone's heart: maybe, sorry for that. truly sorry. =.=
82. Been arrested: arrested by pokcik guard kt maktab. pebende gua lewat seminit je. tu pon xnak kasi gua masuk. 
83. Turned someone down: idk..
84. Cried when someone died: yup. =.=
85. Fallen for a friend?: haha nooooooo..

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: yes
87. Miracles: yes
88. Love at first sight: yup.
89. Heaven: Yes
90. Santa Claus: used to. skrg x. mane datang pulak santa. huh
91. Kiss on the first date: ni lg 1. perlu ke?? nanti dah kawen bolehla.
92. Angels: yep

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: haha im not a player. one at a time sure do.
95. Did you sing today?: hari2 gua nyanyi. suara gua kn sedap. wakakaka
96. Ever cheated on somebody?: nope. one at a time. im not planning to cheat on him. haha
97. If you could go back in time, how far would you go? : before my dad passed away? i promise to behave better. =.=
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?: last year? xde la. notink special.
99. Are you afraid of falling in love?: yup, but i already fall. haha
100. Posting this as 100 truths? : SURE!

*peace*

Sunday, November 14, 2010

badly broken

whenever ive got probs, mom is the very 1st person whom pop up in my mind. mom's not here, plus i got one more paper to go. stop bothering me, will u? u, go away please. i dun need u.. its not the same like before. go, please..


Tuesday, November 9, 2010

study sampai demam

demam. semakin teruk. esok nak exam. paper major pulak tu. lusa paper major dua. isnin paper minor PJ. saya mahu exam. tapi saya tak boleh study dalam keadaan macam ni. saket kepala, hidung tersumbat. suhu badan melonjak. panas sampai mata asek berair. gosh. saya perlu melonjakkan pointer. tapi dalam keadaan macam ni? im a dead meat. =.=

p/s : En. Amir Hamzah dan Yang Mulia Tengku Faizul, anak didik encik study sampai demam. jadilah bolehlah encik bagi markah sahsiah lebih sebab kami study sampai demam teruk. boleh kan? kan kan kan? oke sayang encik berdua lebih! hee~ ini menunjukkan bahawasanya kami sangat tekun study sampai virus demam menyerang dengan senang lenangnya.

i miss them


well people, i miss them truly deeply madly!
eceh macam lagu savage garden la pulak. haha

  • i was a technical student with technically mental disorder. haha
  • most of us were in the same class since form 1 and form 2. 
  • we do fought for nothing and yet we were missing those kungfu fighting. haha
p/s : weird. i do miss my ex classmates. n it is even weird when they sent a message. 

p/s p/s : former classmates selalu dapat aura rindu aku. =.=

p/s p/s p/s : i luv all of u much. n i miss all of u. 

Saturday, November 6, 2010

let the photos speaks!

hey! ini adalah diari bergambar cik ayuakira. =)

*berhepi-hepi-an bersama cik kimah*

*we're adorable, kn kn kn? =p*

*hey people! make peace! no war! hee*


p/s : ak tak tau pulak Pantai Batu Burok waktu malam sangat menyeronokkan!

p/s p/s : its been ages tak hangout dgn so called senior 'kimah' ni. haha

p/s p/s p/s : instead of dapat keseronokan pegi jalanjalan waktu malam, dapat juga kemarahan daripada 'beliau'. haha

p/s p/s p/s p/s : thnx to sape2 yang dah pulangkan baldi ak tadi! =)

till next post guys. daaaa.

*ouh lupe,tolonglah doakan ak supaya rajen sikit mencari ilmu.sgt malas lately ni nak stdy. mencik lah!*