Tuesday, June 15, 2010

Pasar Besar Seremban

Assalamualaikum w.b.t..
[baik x aku arini mulakan entry dengan salam] kihkihkih

Okelah, harini aku nak cerita pasal Pasar Besar Seremban. Kalau dikira dengan jari, ditambah ditolak dibahagi dan didarab, sudah beberapa tahun aku tak menjejakkan kaki ke Pasar Besar Seremban. Kenapa? Ouh. Simple je. Kerana Senawang sudah lengkap semuanya. Tak perlu lagi untuk aku dan emak membeli belah di Seremban. Zaman sekarang bukan macam zaman dolu-dolu. Apa je nak beli mesti nak kena ke Seremban. Oh tempat yang akan dituju adalah The Store dan keduanya adalah Pasar Besar Seremban. Masa tu belum nak berapa maju lagi Senawang ni. Eheh..




Disebabkan dekat Senawang Bandar Satelit tu takde Takaful Insurans, maka aku dengan emak terpaksalah menapakkan diri ke bangunan di sebelah PBS. Sebabnya nak bayar insurans lah. Adoii! Lepastu, nak balik, boleh pulak mak aku ajak p PBS. Die kata xpatot sungguh kite mem'park'kan kereta dekat parking lot psar tapi x melawat pon die. Tercengang jugak aku. Mak aku ni semakin hari semakin loyar burok macam anak-anak die yang GUMUKS! Haha. 

Aku paling tak suke bila orang tengok aku atas bawah atas bawah macam aku ni some kind of weird looking alien yang just landed on earth! Masuk2 je da kene pandang pelik. Ape? Ingat orang dressing chantekcantek tak reti masak ke? Reti la! [ye aku perasan saje ok. Aku pakai jeans n t shirt lengan panjang + high heels.] Oh heels! tak boley pkai heels ea p pasar?? Lantaklah, adepulakakukesah?? haha

Mak aku dengan semangatnya berhasrat untuk masak ikan tenggiri. Kenapa bukan parang? Sebab along aku tak suke ikan parang. Tapi tulah, tenggiri bunga je yang ada, mak aku tak suka sebab tenggiri bunga tu lembut sikit dari yang tenggiri biasa. 


*gmbr ni xde kne mengene ngn ikan tenggiri ye*



*ini juga bukan ikan parang o tenggiri*

B4 balik, aku sempat menyeberang jalan besar dengan harapan dapat membayar duit PTPTN angah aku yang dah due bulan aku lupe nak bayar. [bayar pakai duit die, banyak pulak duit aku nak membayarkan..kihkihkih]. Untuk melintas dengan selamatnya, aku pon pergilah dekat zebra crossing tu. Wahh!! Acik..oops abang guard yang tolong jaga traffic light sgt hensem! [dengan nada penuh kegedikkan sebab abg guard sgt hensem!]

Masuk dalam Maybank.

Ouh.Oke.Perlu keluar. Terlalu ramai.

Weyhhh apakah yang kamu manusia2 ini buat pada hari bekerja [selasa 15 jun 2010] di Bank? Tak pergi office ke korang semua ni?? Dahlah masa nak datang sini pon bukan main lagi jammed jalan. Macam jammed dekat Bandar Melaka. Nasib baik jalan dekat Seremban ni besar sikit dari jalan kt Melaka. Tapi, jammed jugak. Haih. Pergi kerja oke? Buat apa atas jalan raya pada pukul 11 tengah hari? Lunch time pukul 12 oke?


Gambar ni nampak x bz sebab, kereta baru je jalan. Berpusu-pusu macam kambing kena halau masuk kandang. Ngeh3. Yep2 dibelakang aku ada abg guard yang ensem sedang tercengang-cengang melihat aku snap pix kereta2 ni. Kalau kereta BMW sport ada baik jugak nak di snap. Ouh mungkin tu lah yang dia kata dalam hati. Haha.


2 comments:

ieQa sWetLuv said...

ape pasai akk pi senawang x jumpe pown tempat ni dik?? ;p

ayumi pinkahana said...

haha da tentu la sebab tempat2 ni sume dekat semban~
=)