Tuesday, June 22, 2010

Inchek Syahir

Haih. aku pon xtau nak mula macam mana..
Oops..

Assalamualaikum w.b.t..

Kenapa Inchek Syahir? Hari ni aku nak cerita sikit pasal aku yang aku tak tau di mana ade kena mengenanya dengan Inchek Syahir Akademi Fantasia tu. Haha.

source : google image

Haritu aku ada cerita pasal Pasar Besar Seremban kan? Oke, harini aku nak sambung sikit pasal tu. Aku rasa ramai kot yang tau aku ni tak suka lagu Syahir tu, tapi entah mane silapnya boleh pulak aku letak jadi lagu tema blog ni. Silly me! Haha.

Masa tu aku tengah berjalan dengan mak aku dekat tepi Post Office. Yeah, passed by sebab nak pergi Maybank tu lah. Tiba-tiba keluarlah seorang mamat yang agak2 chubby dr dalam post office ni. Aku buat tak tau jelah. Iyelah bukannya pelik sangat tengok orang keluar dr post office. Aku pun selalu pe keluar dr post office sebab nak bil-bil yang tak jemu-jemu dtg tiap2 bulan. Kalau setaon tak datang tak boleh ke? Buat semak je kat umah tu. Hahaha.

Nak dijadikan cerita, mamat ni pon jalan lah kat belakang kitorang dengan bahagianya sambil bersiul-siul. 

Sesaat. Masih bersiul.

Dua saat. Menghentikan siulan.

Dan-dan je dia nyanyi lagu Syahir sebab mase die benti bersiul aku terpandang belakang. Bai, muka aku ada tulis ke aku alergik dengan lagu Syahir tu??

7 comments:

..::Elm3 Ak3M::.. said...

Embun pun takkan mampu
menyubur sekuntum
Bunga yang layu
pada musim luruh
Yang dulunya mekar
di sinar suria
Bila sudah kering
pasti akan gugur

elo bai aku saja ja tulis lirik ni bai..xnk nyanyi xleh..sbb jauh kn..ahaha

ayumi pinkahana said...

seperti cinta kita
yang jelas ternyata
semakin lama semakin rekah
menimbulkan tanya
apa mungkin kita
temu kebahagiaan
dalam perpisahan.

bai, ak tolong smbungkan utk mie..
ahahahaha

p/s to bai : kalo ko bce entry ni sile tgglkn komen ye..ak nk tau jgk knpe ko nyanyi lagu tu bile ak pndg ko..hahahahah

p/s to mie : go back n practice ye mie...kihkihkihkih

..::Elm3 Ak3M::.. said...

so now i understand ur last paragraph..hihi..actually i dun no wat r u typing..dat y i rite lyrics shahir...hikhikhik
ea nk balik mn? practise pe? practise nk tackle ayu ka..ahahahaha

ayumi pinkahana said...

nak tackle? jgn la mie..
nti ayu jatuh mcm mne? ahahahaha

..::Elm3 Ak3M::.. said...

ahaha..klu jatuh bgn sendiri la..
xlarat la angkat ayu..hikhik

..::Elm3 Ak3M::.. said...

ahaha..klu jatuh bgn sendiri la..
xlarat la angkat ayu..hikhik

ayumi pinkahana said...

hahaha..
bgn sendiri ea?
oke xpe..
hahaha