Thursday, September 16, 2010

from kepayang to SAINS with love


contohilah aku yang sungguh baek hati menemani cik kakak yang terpaksa standby kerana paip empangan terip telah pecah. pecahlah selalu supaya sains akan menggantikan semua paip-paip lama dari JBA. bila dah habis tukar semua mesti tak adalah selalu sangat paip pecah. ini tidak, asal aku borak dengan cik kakak je mesti ada je cerita pasal paip pecah. nak jugak aku dengar dia cakap "eh u tau, masuk bulan ni dah dua tahun tak ada paip pecah." oke itu tak mungkin. cik kakak xsampai setahun pun bekerja dengan sains. haha

tapi macam oke jugaklah sebab semenjak aku darjah dua taman perumahan aku dah jarang-jarang sekali kena catu air atau ada masalah-masalah air yang seumpama dengannya. kalau dulu masa aku kecik-kecik, petang-petang mesti kerja aku menunggu lori air JBA datang hantar air. lepastu mandi la teruskan alang-alang dia curah air tu. jimat sikit air yang kami tadah. haha

* cik kakak bekerja di dalam sana. oh ofis die sejuk dan bilik PTK nye banyak wayar. 


sejak-sejak cik kakak bekerja di sains, aku pulak yang jadi tau menghargai air. cik kakak tak usah cakaplah, lebih-lebih menghargai air. menurut cik kakak, kalau aku tahu macam mana air di proses untuk di salurkan ke rumah-rumah, mesti aku tak tergamak pun nak minum air tu. oke smpai situ je. sebab aku tak nak tau. kang naya pulak aku tak minum air, mati kehausan pulak aku en? aku belum kahwin lagi. (takde kena mengene langsung) haih =.=

oh dah pukul 4 pagi. sudah mula boring. =.=
what to do eyh dear?
evrybody dah tido.

cik kakak dan cik kawan kakak sedang berbual/bergosip/mengumpat (agaknyelah, aku tak dengar pun hehe..n few mins later dowg pon tdo la jgk, tinggal la aku terkebil-kebil seperti pak guard yang menjalankan tugas dengan amanah dan begitu berdedikasi. hakktuii) aku pulak sebok depan lappy kepunyaan cik kakak menghupdate blog yang takde org baca ni..ngeh3..da la, malas da nak taip-taip lagi. kang aku termengumpat pulak. haha

:: with love ::
mrs...eyh salah
miss ayumi
=p

7 comments:

Mr. Z said...

haih! akk pon tdow gak ke? x) awat nye ayu tak tdow. =,=

ayumi pinkahana said...

tlebey cafein tu la pasal..haha

Mr. Z said...

haha. pastu td0w dalam kete. aik.. da mrs da?? baru pasan. x)

ayumi pinkahana said...

aah..tdo lam kete pastu muke pon selebet je..haha
mrs? haha kn da tulis miss tu?
=p

Mr. Z said...

haha. trun kete, mamai. terhuyung hayang. eh? c(x

hehe. saje tegur. v(^^,)

ayumi pinkahana said...

mmg! muke pon selebet je p raye umh org..hikhik
mrs tu lambat lg..kne gune miss dlu..haha

Anonymous said...

He [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/novolog-flexpen-patient-assistance/]flexpen size[/url] hem increase [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/pantoprazole-$4.00/]pantoprazole 10[/url] peaceful entrusted [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/bactroban-2-cream/]bactroban ointment used for[/url] alternation upward [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/novation-hospira-heparin/]hospira[/url] organized towering [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/what-is-malarone/]buy malarone[/url] relative clean [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/berna-products/]berna dean he's mine[/url] gloat busies [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/bacteriostatic/]bacteriostatic saline v s lidocaine[/url]